Schagen in beeld in Het Oude Slot

Cora Deutekom en Astrid Volten exposeren

SCHAGEN - Cora Deutekom en Astrid Volten laten zondag 19 november tussen 12.00 en 18.00 uur Schagen in beeld zien aan de hand van een gevarieerde fototentoonstelling in Het Oude Slot. 

De creatieve vrouwen kennen elkaar uit het zakelijke circuit waar Cora al vijftien jaar haar bedrijf Codesign runt en Astrid Volten sinds twaalf jaar als professioneel fotograaf te boek staat. Cora:” Naast mijn reclamewerk als het ontwerpen van websites, logo’s, huisstijlen, advertentiecampagnes en flyers, leg ik me de laatste tijd toe op fotografie. Na het volgen van een fotografiecursus bij Astrid ben ik zo enthousiast geworden dat ik er tegenwoordig vaak op uit ga met mijn camera. Daarna bewerk ik de beelden in photoshop, wat ik enorm leuk vind om te doen. Zó leuk dat ik het ook in opdracht voor zowel bedrijven als particulieren doe. Denk aan landschapsfoto’s als wanddecoraties, een gezellig fotobehang in slaapkamers, of het opleuken van keuken- of douchewanden. Ook verzorg ik op aanvraag workshops photoshop.” Cora laat haar werk in Het Oude Slot voornamelijk zien op canvas en hout. 

 

Bron

Na het afronden van de Fotovakschool startte Astrid haar carrière als beroepsfotograaf waarmee ze door de jaren heen flink naam maakte. Ze is zo allround als het maar kan, want of het nu portret-, bedrijfs-, product-, bruids- of schoolfotografie betreft; Astrid is van alle markten thuis. Ook geeft ze met de regelmaat van de klok workshops fotografie voor zowel jong als oud. Astrid: ”Ik breng mijn kennis graag over op anderen, omdat het zo’n mooi vak is. Mijn eigen grote hobby is het maken van natuurfoto’s is”, glundert ze. ”Ik kreeg de liefde voor de natuur mee van mijn vader en altijd als ik er foto’s mag maken, heb ik het gevoel dat het me terugvoert naar de bron.” Ook Astrid neemt een selectie van haar mooiste foto’s mee, waarmee ze Schagen en omstreken door haar lens laat zien. 

In totaal worden zo’n 25 fotowerken tentoongesteld. Tevens ontwierpen beide vrouwen een fotokalender, die op aanvraag te koop is. De entree in Het Oude Slot is vrij, waarbij bezoekers ook nog worden getrakteerd op een kopje koffie/thee.

 

Redactie: Joke Bos, Rodi

Foto: Photolique, Angelique Siegmund

Fotobewerking: Cora Deutekom

 

astridencora astridencora